Valea Crişurilor – revistă gratuită de turism şi divertisment

Bekes Centru

Multiplele posibilităţi

Două ţări, un scop,

succes comun

 

 

 

 

 

Fondul European de Dezvoltare Regională


În anul 2011 Asocierea de Dezvoltare Teritorială a Administraţiilor Locale din regiunea Centrală a Békés a câştigat un nou proiect în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier Ungaria-România care, în concordonaţă cu obiectivele strategice ale regiunii, şi-a propus ca scop promovarea Văii Crişurilor.
Proiectul intitulat „Periodica Valea Crişurilor – publicaţie informativă despre valorile naturale, culturale şi farmecul turismului de pe râurile Crişurilor”, (HU/RO/1001/111/1.2.3. CrisPer) se va derula pe parcursul a 18 luni, urmând să prezinte în cadrul revistei turistice şi de divertisment gratuite şi a paginii web, valorile naturale, turistice şi culturale ale regiunii, posibilităţile de programe, transmiterea unei atitudini ce să însuşească apropiere şi protecţia faţă de mediul înconjurător, atât a locuitorilor zonei, cât şi în rândul turiştilor. La cele şase numere ale revistei, gratuite, se mai adaugă invitaţia de a participa la drumeţii şi programe de petrecere a timpului liber, atât de partea maghiară, cât şi în partea română. În Ungaria, partenerul nostru este Asociaţia Natúrpark Valea Crişurilor, iar din România, partener este Asociaţia Aqua Crisius din Oradea, organizaţie axată pe activităţi de protejare a naturii şi mediului înconjurător.
Scopul principal al acestei publicaţii este a face cunoscut publicului valorile naturii şi culturii, accentuarea protecţiei mediului şi naturii pentru a putea proteja zonele de vegetaţie, propuneri şi consiliere privind stilul de viaţă mai sănătos şi conştient, întărirea respectului faţă de mediu şi natura înconjurătoare, apropierea populaţiei, administraţiilor locale şi întreprinzătorilor locali din cele două părţi ale graniţei. Prin asigurarea informaţiilor privind dezvoltările de proiecte din zonă, atracţii turistice, programe, evenimente, resurse naturale sau valori culturale, vom ajuta populaţia să fie mai aproape de natură, să se informeze în mod corespunzător privind programele locale, şi nu în ultimul rând, cei ce trăiesc în Valea Crişurilor să se simtă ataşaţi de zonă, iar cei care o vizitează să se simtă ca acasă. Proiectul în valoare de aproximativ 300.000 Euro, cu o durată de 18 luni, şi-a început implementarea la data de 1 aprilie 2012.
Proiectul intitulat „Periodica Valea Crişurilor – publicaţie informativă despre valorile naturale, culturale şi farmecul turismului de pe râurile Crişurilor” (HURO/1001/111/1.2.3. CrisPer)  se realizează (s-a realizat) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi finanţarea comună asigurată de România şi Ungaria. Scopul programului este a aduce mai aproape oamenii, comunitărţile şi actorii economici ce trăiesc în zona de graniţă pentru a ajuta dezvoltarea comună a regiunilor cooptate în cooperare, construind pe principalele atu-uri specifice zonei transfrontaliere.